tirsdag 2. juni 2009

Rose nr. 2 og 3 er i gang!

Marie Pavier er rose nr. to til å springe helt ut i år. Det er ikke vanlig at denne er så tidlig, men jeg tror at det kommer seg av at den har stått i drivhuset over vinteren og ble tatt ut først etter at den hadde begynt å sette både blad og blomsterknopper. Hun er foreløpig ikke så frodig som hun var i fjor, men det kommer seg vel utover sommeren når hun kommer i normal rute.

Den hvite pimpinellen springer ut i dag. Jeg har gått og ventet på denne i flere dager nå. Jeg vet ikke hva hun heter, men hun har nydelig duft og vakre blomster. I fjor synes jeg å huske at hun var mere fyllt, men kanskje det også er noe som kommer etter hvert.
Det kjennes usigelig godt å være i gang med sommerens største eventyr - roseblomstringen.

6 kommentarer:

Annepålandet sa...

Fantastiske bilder! Jeg har plantet mange roser, men de blir alltid fulle av sykdommer. Er man nødt til å sprøyte for å få fine roser, tro? Hagen min er så liten, og jeg vil ikke ha sprøytemidler så tett innpå. Det blir nok til at jeg graver opp de siste rosene i år, men jeg er villig til å gi dem en siste sjanse (som så mange ganger før...).For jeg elsker jo roser!!! Det er noe helt spesielt med dem. Og dine er så fine!

Juni sa...

Annepålandet:
Nei jeg bruker ikke å sprøyte rosene mine med gift, jeg bruker ikke kunstgjødsel heller. Jeg ønsker en fullstendig giftfri hage. Det eneste jeg tillater meg å sprøyte med er grønnsåp/rødspritevann som jo er en slags gift for bladlusene. Det hender også at jeg bruker neslevann. På de rosene som jeg bruker til mat sprøyter jeg kun med vannstrålen mot lusene.
Hva slags roser har du?
Det er veldig forskjell på roser og deres motstandskraft mot sykdommer. Så hvis du ønsker å ha friske og sunne roser kan det være lurt å finne ut hvilke som er regnet som friske og sterke mot sykdommer, og hvilke som er beste egnet i din herdighetssone.

Inger sa...

Tack för besök hos mig, jättekul! Din blogg är super, och med rosor som jag älskar. Jag kommer tillbaka!

Berit sa...

Er det ikke deilig med de første rosene! I sunnmørshagen min er det i gang, men hjemme må¨jeg nok vente et par uker til, minst.

Annepålandet sa...

Ja, nå er det visst bare Sympathie, Polarstjärnan og en ensom Maidens Blush som står igjen her - fulle av brunflekkede og hullete blader alle sammen. Jeg har prøvd hageslangen, grønnsåpevann og neslevann for å bli kvitt lusene - nå er det bare rødspriten som gjenstår. Jeg får gyve løs med det i sommer og håpe det beste. Og så nyter jeg synet av dine vakre roser i stedet!
I dag ble det plutselig ti grader og haglebyger her, ikke særlig fristende å gå ut i hagen da. Ha en fin kveld!

Thusnelda sa...

Ja no er roseeventyret i gang, berre å glede seg.