tirsdag 9. juni 2009

Rettelse og blomstring

Jeg må først av alt komme med en rettelse eller advarsel om du vil. Jeg skrev i forrige innlegg noen oppskrifter på luseknekkere. Nå viser det seg at den oppskriften med eddikk er altfor sterk, den tar livet av mer enn lusene. Jeg antok at dette var en god oppskrift da jeg fant den og prøvde den ut for første gang i år. Det skulle jeg ikke gjort, etter et par dager er det brune blader og døde knopper der jeg har sprøytet. Så nå har jeg lagt den oppskriften på hylla og gått tilbake til mitt vanlige blandevann med grønnsåpe og rødsprit. Rabarbravannet har jeg ikke fått prøvd ennå.

'Frühlingsgold', 'Rhapsody in blue' og 'Louise Bugnet' har alle startet blomstringen i helga som var. Jeg har vært på hytta og ikke fått med meg de alle første utsprugne, men gledet meg til å se dem mandagmorgen. Natt til mandag fikk vi et fryktelig tordenvær med styrtregn og haglbyger som varte i timevis. Det ødela flere blomster i hagen, også rosene. Nå i dag er det kommet nye blomster på 'Frühlingsgold', mens 'Louise Bugnet' har mange nesten utsprugne. 'Rhapsody in Blue' stod nokså beskyttet og ble ikke ødelagt av uværet. Godt det er noe som har unnsluppet.

4 kommentarer:

Berit sa...

Heldigvis rakk jeg ikke prøve luseknekken din, bra du advarer.
Er det Frühlingsgold du har på første bilde? Nydelig!
Rhapsody in blue også! Ingen nye hos meg nå, det er skikkelig surt vær om dagene.

Juni sa...

Ja, det er Frühlingsgold på første bilde.
Den luseknekkeren må du ikke prøve.

Margrethe sa...

Så kjedelig med ødelagte roser, da. Enten det er med lusemiddel eller uvær!

Flotte roser du har. Ingen har sprunget ut hos meg, og nå venter jeg som en unge venter på julaften :)

Ha en fin kveld :)
Hilsen Margrethe

Inger sa...

Åh, så härligt det ser ut. Längtar tills min 'Frühlingsgold' och 'Rhapsody in Blue' kommer att blomma. Två bra rosor! Ha det gott!