lørdag 20. juni 2009

Regn og vind

Mange roser har begynt å folde ut blomstene nå, men det er ikke enkelt å finne noen som har vakre blomster. Vi har hatt noen dager med MYE vind og regn, noe som setter sitt preg på hele hagen og rosene har virkelig fått gjennomgå. En del greiner brukket i vinden og blomstene ser miserable ut. En god ting er at det har minket betraktelig på lusene, de er ganske sikkert blåst bort. Håper bare de holder seg vekk og ikke kommer tilbake igjen. Det er meldt fint vær fremover nå noen dager så da får de rosene som står bristeferdige en god sjangs.

Gertrude Jekyll er en vidunderlig rose og nå har hun begynt blomstringen.


Mme Alfred Carriere har vokst mye på de få årene jeg har hatt den. Nå blomstrer også denne, men de få blomstene som er utsprunget har stygge merker etter mye vind og regn. Madammen har en vidunderlig duft og en vakker blomst når den bare får lov å folde seg ut uten innblanding fra vind og regn.


Deuil de Paul Fontaine er også stygg etter regnet. Denne rosen er ikke av de letteste
å dyrke, men jeg er likevel glad for å ha den.


Andre roser som har utsprungne blomster i dag er Astrid Lindgren, Rose de Rescht, Rosarium Uetersen og Rosenresli.
I går fikk alle rosene en liten porsjon gjødsel, og jeg tenker det blir en runde til med gjødsel i år. Egentlig burde man stoppe gjødslingen rundt Sankt Hans for å sikre en god modning til høsten. Jeg kom sent i gang i år så dette er andre gang jeg har gjødselrunde, vanligvis får de rosene som gjenblomstrer tre runder pr. sesong.

3 kommentarer:

Margrethe sa...

Åh så vakkert! Rosene dine er kommet lenger enn mine, ser jeg. Gertrude Jekyll er flott. Hadde flere tidligere, og skal nok få noen eksemplarer i hagen her også! Leit når uværet tar blomstene. Vi får håpe på bedre dager :)

Landliv sa...

Så vakre sorter du har, nydelige bilder. Jeg har kjøpt mange roser i år, men mer herdige som jeg håper kan gå her høyt oppe.

Inger sa...

Dina bilder är helt underbara och Deuil de Paul Fontaine är en fantastisk ros i min älsklingsfärg. Undrar hur härdig den är. Min Prairie Dawn är egentligen ingen favorit hos mig men tacksam och lättodlad.