søndag 14. juni 2009

Godt å se at noen gjør jobben sin....


I år har det vært mye lus på enkelte roser, mens andre ser ut til å gå helt fri. Jeg vet ikke om det skyldes den kalde og fuktige våren og forsommeren , men lusa er der i litt vel stort monn etter min smak. Jeg klarer ikke å holde tritt med å fjerne dem, de formerer seg lynraskt og blir bare fler og fler. Da gjør det godt å oppdage disse små hjelperne.

Denne rosen kaller jeg bare for Fru Rugosa, jeg vet at det er en rugosa rose men ikke hva den heter. Jeg fikk den lenge før jeg brydde meg om navn på plantene i hagen. Den har en fantastisk duft og blomstrer hele sommeren. Blomstene kommer samtidig som den også setter nyper. Jeg har brukt rosene til rosegele og i år har jeg tenkt å forsøke meg på det igjen.
Hvis noen kan fortelle meg hva den heter blir jeg glad.

Rosa 'Nova Glauca' er ny av året, og det er kommet en masse knopper. Nå er den første i ferd med å springe ut. Jeg gleder meg til å bli nærmere kjent med denne rosen. Den vokser godt og ser frisk og fin ut.

4 kommentarer:

Margrethe sa...

Åh, jeg blir helt syk etter å se utspungede roser når jeg titter på slike bilder! vakkert! Og ja, det er godt at noen gjør jobben sin! Jeg har flust av lus, men har knapt sett mer enn et par marihøner i år. Hvor blir de av?

Ha en fin ukestart! Hilsen Margrethe

Berit sa...

En vakker frue! Men jeg er ikke spesielt bevandret udi rugosaer, så jeg vil ikke begi meg ut på navnsetting.
Mye lus her og. Jeg hadde en runde og dro lus av nye skudd i går. Må kanskje gå for en eller annen luseknekk, men ikke eddikvarianten!

Ninni sa...

Så nydelig Fru Rugosa var! Vakkert bilde :) Nå er det like før roseblomstringen starter her også, gleder meg til det. Lus har det vært lite av, grønnsåpen ha rnok gjort nytten sin. Men rusten derimot...mange og store utbrudd. Ikke noe moro i det hele tatt.

Det blir fint å følge rosebloggen din utover sommeren!

Inger sa...

'Glauca Nova' är en trevlig ros, Fru Rugosa känner jag tyvärr inte igen, många rugosor är i mitt tycke snarlika. Ha det gott!