torsdag 23. juli 2009

Heia Rosenborg!

Det er ikke fotballlaget Rosenborg jeg heier på , bare så det er sagt!
Fotball interesserer meg fint lite, og skulle jeg heie på et lag så måtte det være Fløy som er lokallaget her jeg bor.

Nei, det er rosen Rosenborg jeg heier frem. Den er ikke så stor og blir det heller ikke, men den er nydelig og i år har den blomstret mye mer enn tidligere. Jeg kjøpte den fra Rosenposten i Danmark for tre år siden sammen med flere andre roser. De første årene har den vært litt puslete i veksten og ikke produsert så mange blomster, men i år kommer den. Heia Rosenborg!

De store knoppene er fantastisk vakre, og fargen er flott. Her står den sammen med en rød rose som jeg tror er Europeana og jeg synes den rosa fargen får ekstra liv og glød her sammen med den sterke røde.

Når blomstene er helt utsprunget får den en anesles med gult i midten og den rosa fargen blir lysere. Blomstene er fyldt med 20 til 40 kronblader, og litt løs i formen. Duften finnes, men den er ikke sterk. Bladene er mørke og blanke og stort sett friske.

Rosen er foredlet av Poulsen Roser - 1999
Synonymt for Rosenborg er Drottningholm
Duft: Lett
Høyder/bredde: 50-90 cm.
Blomstring: Remonterende
Harførhet: Vet ikke sone, men Rosenposten anbefaler dekking. Det gjør ikke jeg og den har fint klart seg gjennom vinteren her siden 06.

10 kommentarer:

Inger sa...

Rosenborg är jättesöt! I Sverige heter den väl Drottningholm. Jag har inte lagt märke till den tidigare.
Ha det gott!

Lappedamen sa...

For noen flotte rosebilder du knipser. Din hage må være litt av et syn. Selv har jeg ikke roser, har prøvd. Men, borte ble dem etter hvert. Fikk vel ikke det stellet de fortjener og hagen min har nok ikke den jorden som roser liker.

Margrethes hus og hage sa...

Så nydelig den var! Jeg har nettop vært hos Rosenposten i Danmark. Skulle ønske jeg var rik og hadde god plass i bilen... Da skulle jeg tatt med meg mange! maken til utvalg har jeg ikke sett før.

Ang. gartneriet i søgne aner jeg ikke hva heter. Men er av og til den vegen, så skal sjekke det ut neste gang :)

Hilsen Margrethe

Anonym sa...

Hallo der og takk for kommentar..

Sitter bare her og måper!!!! himmel for en prakthage.. må være en drøm å vandre rundt i men, veldig arbedidskrevende?? for den har vel ikke blitt slik av seg selv?? :o))

Roser som skifter farge... New Dawn har 3 forskjellige farger i øyeblikket.. St. Cecilia likeså.. og jeg aner ikke hva det kommer av. Mange av de andre plantene har også endret seg i løpet av sommeren.. varme/kulde ??? beats me!! bare de blomstrer er jeg lykkelig :o))

Ha en fin dag....

Hilsen fra landet sa...

Wow! Synes nesten jeg kjenner dufte helt hit! :-)

Solveig sa...

Tusen takk for kjempekoselig kommentar, Juni! Den varmet :-) Og vet du hva, du er en av de som virkelig har inspirert meg til å komme i hagemodus denne sommeren! Du med dine flotte rosebilder og utfyllende informasjon! Skal ta med meg det du skriver gjennom høsten og vinteren og komme kraftigere tilbake med nye plantesorter til våren :-)

Ha en flott kveld, min venn :-)

Klem fra Solveig

Marie sa...

Nydeleg denne rosa også :)

Kaos og Tutta sa...

Hei "Juni"! Takk for hyggelig kommentar. Har vore inn på bloggen din og sett på alle dei rosene du har i hagen din. Eg er så innponert. Vi har også hatt eit eventyr ka rosene angår, men diverre vart det på hytta vi var når det blomstra for fullt heime. Det hende eg var heim for å plukke ein bukett, og eg har aldri hatt makan. No er det mange knopper og vi håper på sol sånn at eg får nokre bilder her heime også.

Kaffeslabberas sa...

Du har en av de desidert vakreste rosebloggene jeg har sett på internetten.
Informativt og bilder til å ete opp.
Tusen takk for at du deler hagen din med oss andre, jeg har sneket innom her nesten daglig i det siste.. ;)

Mvh Inger W

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Det var da en helt nydelig rosehage du har. Så mange skjønnheter. Ser du har mange som jeg også har. Får aldrig nok jeg da. Og nå blomstrer de remonterende historiske rosene mine ute og får det til å se ut som sommer. Herlig.

Ønsker deg en herlig helg
:)