mandag 14. september 2009

Et lite knippe..

.... med roser fra hagen i dag.

Øverst til venstre er Hanne, så kommer Marie Paviè og nederst Jens Munk.
Hanne har blomstret veldig godt i år, og nå er hun på vei mot ny blomstring for tredje gang.
Jeg liker henne aller best når hun står i knopp for de helt utsprungne blomstene synes jeg er i største laget.
Marie Paviè er også i gang med sin tredje runde, og hun er full av blomster nå - herlig! Blomstene er små og søte med en herlig duft som på varme dager kan kjennes uten at man behøver å stikke nesen helt ned i blomsten. Her hos meg står hun i potte og blir satt i kaldt drivhus over vinteren, og det er nok en av årsakene til at det kommer så mange runder med blomstring - hun starter tidlig om våren. Faktisk var hun en av de første rosene i blomst her i år.
Jens Munk har blomstret hele sommeren gjennom, ikke overdådig men alltid er det en eller flere blomster på busken. Nå har han både røde nyper, knopper og blomster på en gang.
Jens Munk er en av de forholdsvis nye Canadiske rosene - en rugosa hybrid. Jeg får mer og mer sans for rugosa rosene, og Jens Munk er en av dem.

Det er en stund siden jeg skrev noe her på bloggen, men jeg har tatt mange bilder av rosene i sommer og de vil jeg bruke utover høsten og vinteren.
Jeg kommer nok ikke til å skrive så veldig flittig her på bloggen, det er de to andre bloggene mine som blir prioritert. Jeg har vurdert å legge ned rosebloggen for kreftene strekker ikke til, men så vil jeg så gjerne samle stoff om rosene på et sted og da vet jeg ikke noe annen måte å gjøre det på. Håper dere som er innom her vil fortsette med det selv om det drøyer mellom innleggene.

11 kommentarer:

Inger sa...

Så trevligt med ett inlägg på din rosblogg. Ser fram emot alla dina rosbilder som komma skall. Har lite samma känsla som du inför rugosor, ändå har de så många goda egenskaper.

AnnA sa...

Marie Pavie - en ros i min smak, Juni!
Tack för visningen!
Ha det gott!
hälsn
AnnA

Berit sa...

Jeg er glad for at du fortsetter og ser fram til roseportretter utover vinteren!

AnnCharlotte sa...

Jag tittar gärna in även om det dröjer mellan inlägggen...

Thusnelda sa...

Gleder meg til kvart innlegg du kommer med !

Solveig sa...

Så kjekt å høre fra deg igjen! Setter sånn pris på rosebildene dine og all kunnskapen du har! Tenkte å bruke denne bloggen som oppslagsverk når jeg til våren skal starte på ny frisk, så jeg håper det du har skrevet her ikke forsvinner:o) Men jeg følger gjerne hagebloggen din også, jeg. Kjempemasse fint der også! Forstår det blir mye arbeid med flere blogger-klarer ikke mer enn en jeg:o)
Ha en fin dag.
Klem fra Solveig

Margrethes hus og hage sa...

Ikke legg ned rosebloggen din! Den er jo så fin!

Marie P var jo kjempesøt. En slik duftende rose skulle jeg nok funnet en grei plass til :) Roser med sterk duft har det lille ekstra, synes jeg :)

Ønsker deg en fin torsdag! hilsen Margrethe

Anonym sa...

Kikker innom, ja! Du har en nydelig bogg.

Jens Munk har en utrolig spennede historie! Den er verd å lese, virkelig. Det er lite i denne artikkelen, men det finnes mer på biblioteket.
http://www.snl.no/.nbl_biografi/Jens_Munk/utdypning

Inger

josimo sa...

Takk for lærdom og flotte bilder

Karin / Livsluft sa...

Underbart ljuvliga rosor i de mest skiftande färger.:-) Håller med dig om det du skriver i ett tidigare inlägg, att det är rena explosionen av färg i rosenträdgården.Är de inte svåra att sköta? Jag skall plantera rosor till våren i min mormorsträdgård som jag håller på bygga upp.Det är ngt speciellt med rosor tycker jag. Tack för en flott uppvisning av dina vackra rosor!:-)
/Karin

Anonym sa...

慈德宮,龍南漆藝博物館,竹山竹管厝,陳列教育館,中興新村,東埔溫泉,清安豆腐街,金龍窯,火炎山,橫龍山古道,中港慈裕宮,大湖農村,挑柴古道,龍騰斷橋,森林遊樂區,卓蘭果園,外埔漁港,龍鳳漁港,清德禪寺,欣隆休閒農場,馬術農場,童玩村
泰安溫泉區,南庄老街
溫泉遊樂區,綠葉方舟,明德水庫,仙山,鳳陽谷,三角湖,木雕街,通霄蘆沐村風,香格里拉樂園,馬拉邦山,薑麻園,海濱休閒園區,鳴鳳山古道,火車窿,勝興火車站,挑鹽古道,獅頭山,藺草文化館,永和山水庫,大克山,通霄秋茂園,大衛營,清泉農場,雪霸國家公園,蜜蜂休閒館,挑炭古道,三通嶺,建民農場,自然保留區,永和山農場,八通關古道,明新書院,石觀音吊橋,戰車公園,軍史公園,桂花森林松柏嶺,梅峰農場,棋盤石,巧手工作坊
桃米生態村,溪頭,杉林溪森林遊樂區,李勇廟,竹山保安宮,沐陶窯
玉山國家公園