mandag 20. juli 2009

Fargeskift

'Buff Beauty' har hatt et fargeskifte i blomstene de siste dagene som jeg ikke har sett før på denne rosen. Nå skal det sies at 'Buff Beauty' ikke er den rosen som jeg har hatt lengst, den ble plantet for tre år siden så vidt jeg husker i farten.

Først er rosen nærmest orange, så falmer den når blomsten begynner å bli gammel. Det er vakkert når busken står med blomster i alle stadier og fargene varierer fra det mørke orange til det nesten hvite. Nå har vi i sommer hatt en lang periode med varmt og tørt vær før det ble kjølig og regnfullt igjen. Da var det at fargene på 'Buff Beauty' forandret seg til nærmest rosa.
Vakkert det også, men det er nesten utrolig at en og samme rose kan ha så mange forskjellige farger. Er det noen som vet om dette er normalt for denne rosen?

4 kommentarer:

Inger sa...

Jag tror att färgen är högst normal. Det är så fint med rosor som har ett färgspel. Färgen kan ju också variera pga väderlek och jordmån.

Marie sa...

Det er nydeleg med desse rosene som skifter farge på denne måten. Mine 'safari'- og 'sekel'-roser er henholdsvis oransj og ferskenfarga, men ettersom dei blir eldre blir dei meir og meir rosa. Eg har nokre bunndekkroser som heiter 'white cover', dei er kvite og blir pastellrosa i midten.

Ha ein fin kveld :)

AnnCharlotte sa...

om du vill ha en award är du välkommen in till mig för att hämta;)

Roses and stuff sa...

Buff Beauty är väldigt vacker! Jag tycker mycket om rosenbuskar med rosor i olika färgskiftningar.
Katarina