tirsdag 7. juli 2009

Enda en hvit rose

'Jacqueline du Pre' er ny av året. Jeg synes denne rosen er aldeles fabelaktig skjønn, og jeg er så glad for at jeg kjøpte den. Jeg hadde aldri sett den i virkeligheten, men etter å ha sett bilder av den og lest om den ville jeg gjerne ha den. Jeg angrer ikke på den bestillingen.

Foreløpig er planten ganske liten, men den har store blomster, mye større enn jeg hadde forestilt meg. Den er så vakker med de røde pollentrådene og de hvite kronbladene. Hvis hun holder seg frisk, og vokser greit er jeg ganske sikker på at hun kommer til å bli en av favorittene.

Jacqueline du Pre er en buskrose foredlet av Harkness - 1988
Foreldre: 'Radox Bouquet' x 'Maigold'
Blomsterstørrelse: 8cm - mine er 10cm.
Duft: Svak sier Damms roseleksikon, kraftig sier Rosenposten, middels sier jeg, men nydelig.
Blomstring: Remonterende med en tidlig start.
Høyde/Bredde: Damms roseleksikon sier 1,75m/1,25m, rosenposten sier 90cm/120cm. Jeg vet ikke ennå, men jeg synes det er rart at man kan oppgi så store størrelses forskjeller.
Herdighet: H3

Jeg har pleid å oppgi detaljer om rosene jeg skriver om ut fra opplysninger jeg finner i Damms store roseleksikon eller plantebeskrivelsen som følger med plantene. Det er noen ganger de ikke stemmer helt overens med hverandre, eller med det jeg opplever i min hage. Forskjellene kommer kanskje av stedet de vokser på, jeg vet ikke, men jeg vil så langt det er mulig ta med alle de opplysningene jeg har om den enkelte rose.

5 kommentarer:

AnnCharlotte sa...

en riktig skönhet...

Inger sa...

Juni, lyckliga du som bor i norsk zon 1. Jag bor i svensk zon 4. Av mina norska rosvänner har jag lärt mig att norsk zon 5 motsvarar svensk 4,5. Då bor jag i norsk 3,5 eller hur? Jacqueline du Prés odlar jag sen några år, den är inte så blomrik hos mig, men den enskilda blomman är mycket vacker. Den rosen har blivit populär hos oss.

Min Verden Hanne sa...

Dag Lyngar hadde en kjempestor Jacqueline du Pre i sin hage. Den er vakker, vakker!

Margrethe sa...

Den var utrolig vakker! Ny "må ha"-rose på listen... Så masse flotte roser du har!

Roses and stuff sa...

Hon är verkligen vacker, Jacqueline! Jag har en planta som inte trivs så bra - plantan är väldigt liten efter flera år. Tror jag måste flytta den till en bättre plats.
Katarina