søndag 5. juli 2009

Verdens vakreste kompostkurv?

Denne kurven er en gammel sykkelkurv jeg kom over på et bruktmared. Helt perfekt å bære med seg rundt i hagen når det skal klippes og stusses. I dag har jeg gått en runde med saksa, og her er resultatet. Nesten for fint til å havne i den store bingen.

Dette er 'Wasagaming' - en kanadisk rugosa rose som ble min i går. Jeg kom over den på mitt lokale hagesenter og kunne ikke gå forbi. Den er ikke så vakker nå, men jeg kan tenke meg den kommer til å bli flott med årene. Jeg vet ingenting om denne rosen, så om noen kan fortelle, lytter jeg gjerne. Det går jo selvfølgelig ann å google den, - tenker jeg gjør det og.

'Sympathie' er arvegods fra mine foreldres hage, og er en vakker klatrerose. Her står den litt vindutsatt og bærer litt preg av det. Men skal jeg få plass til alle rosene mine er det noen som ikke får plass på "første rad".

'Winchester Cathedral' er ny av året, og jeg kan bare si at den er nydelig og jeg liker den veldig godt. Gleder meg til den får litt størrelse.

'Charles de Mills' er en av mine favoritter. Den rosen har alt, nesten, bare ikke gjenblomstring. Fargen er herlig, jeg liker også fargeskiftet den har etter som blomstene eldes. Her i min hage står den sammen med 'Buff Beauty' og de to sammen er nydelig.

10 kommentarer:

Marie sa...

WOW for ein flott roseblogg!
Fantastiske roser du har, ser du har same "problem" med dine roser som eg har med mine.
Likevel det er ingenting så vakkert som roser! Ikkje sant?

Juni sa...

Marie: Så sant så sant. Jeg er en stor rose entusiast, men slett ingen spesialist. Jeg bare liker roser.

Tonerose sa...

Steike, så flotte roser du har! Også så mange ulike slag!! Lekkert!! Roser er utrolig skjønne blomster, utrolig gøy med så mange på ett sted! :o)

Jeg har også en winchester cathedral som er ny av året, og den har nå sprunget ut - nydelig rose!! :o)

Ønsker deg en vidunderlig uke!!

AnnA sa...

Jag har också klippt av torrt och utblommat idag, och gjort sticklingar av de kvistar som gick att göra sticklingar på. Det blev en del...
Förra sommaren lyckades det bra med att få rötter på många av rosorna, men sedan misslyckades övervintringen totalt...Men jag har ändå inte gett upp, och får hitta något annat sätt att övervintra detta året.
Tack för titten!
Hälsn
AnnA

Inger sa...

Jag har planterat en 'Wasagaming' i år, tror att det är en ros som är på väg att bli väldigt populär. Jag har hört så mycket positivt om den som att den är mycket blomrik och har en ljuvlig doft. Min är i knopp, såg i går för första gång en 'Wasagaming' i blom, mitt intryck var att den inte var så fin som jag hade förväntat mig. Men det kan ta lite tid att lära känna en ros och jag har haft lite svårt för rugosor.
Ha det gott bland dina rosor!

Roses and stuff sa...

Grattis till Wasagaming! Du kommer inte attbli besviken - det är en fantastisk ros!
Katarina

AnnCharlotte sa...

Hej, jag hittade hit i dag....

Ninni sa...

Min W. Cathedrael ble plantet i fjor, i år er den bare helt fantastisk! Den vokser ganske tett og buskete og har kommet med et vell av blomster :) Absolutt en som har hoppet opp blandt favorittene.

'Wasagaming' kjenner jeg ikke, men den virker svært interessant. Håper du legger inn flere bilder etterhvert osm blomstringen øker på :)

Solveig sa...

Atter en gang flotte bilder og tips fra deg :-)
Så flink du er til å se det vakre i det enkle og hverdagslige - kompostkurven var flott! Svigerfar hadde over 100 rosesorter og sa alltid; vil du ha roser som gir god avkastning, skal du la en som ikke liker deg, klippe dem! Kanskje det er noe i det? :-) I alle fall kan det blomstre fint å ivrig i min komposthaug der mine "håpløse" planter har havnet....og funnet seg til rette!

Ha en flott ettermiddag i din nyyyyydelige hage.

Klem fra Solveig

Monica fra Koseleg sa...

Åh her var det mye flott du! Tror jeg "setter meg ned" her litt- kan sikkert finne mye inspirasjon her til sesongens ønskeliste- har alt funnet flere...
Hvilken herdighetssone er du på? Her har vi 3-4.
Mvh Monica