mandag 6. juli 2009

Et vell av blomster


Mme. Plantier er fantastisk i år. I fjor var hun ganske så lusebefengt, men i år har lusene av en eller annen grunn holdt seg unna henne, og takk for det. Hun ser nesten ut som et lite snøskred. Jeg binder henne forsiktig opp, fordi grenene er ganske veike og hun er tung av blomster. Likevel er det blomster fra bakken og godt og vel et par meter opp på min busk.

Knoppene er så nydelige på denne rosen.
I en rosebok ( Damms store roseleksikon) står det at om Mme Plantier hadde vært remonterende så hadde hun vært verdens favorittrose, og det er jeg ganske sikker på stemmer. En mer nydelig blomst og busk når den står i fullt flor kan jeg neppe tenke meg.


Mme. Plantier er en Alba-noisette-hybrid, opphav til denne rosen er Plantier -1835.
Blomsterstørrelse: 7 cm
Duft: Svak men herlig og frisk.
Blomstring: engangsblomstrende, men ganske lenge synes jeg for ikke alle knoppene åpner seg på likt.
Høyde/bredde: 4m/2,5m.
Herdighet: H5

10 kommentarer:

Kathrine sa...

Kjempefiiin:)))

:)

Duften av erteblomster-Vibeke sa...

Sånn som jeg koser meg her inne i "hagen" din Juni!! Vakkert :)

Klemmer

AnnA sa...

Jaaa,hon tjusig den madammen!
Hälsn
AnnA

AnnCharlotte sa...

Idag har jag hittat till dina bloggar.
Kommer att titta in igen.

Inger sa...

Din 'Mme Plantier' är underbart vacker, min kommer inte i närheten av den. Tror faktiskt att jag ska ta bort min som inte alls växer bra. Kanske lite kinkig pga noisette-blodet. Ha det fint!

Margrethe sa...

Den var virkelig vakker!

Ninni sa...

Nyyydelig eksemplar av madammen! Dette er en av rosene jeg har måttet avskrive pga liten have, men flott å se den hos andre :)

Solveig sa...

Takk for koselig hilsen :-) Så gøy å se så mange flotte bilder av akkurat denne rosen! Satt senest i går og kikket iherdig i siste utgave av Hagen for Alle, der de hadde listet opp sine favorittroser. Mme. Plantier kom ut som nr. 2 eller 3....husker ikke helt, men jeg fikk så lyst å prøve denne.

Er blitt skikkelig inspirert av dine rosebilder! Har alltid likt roser og plantet en del for noen år siden. Nå har jeg lyst å fornye og satse på andre sorter og da er jo din blogg en god en flott inspirasjonsskilde!! Takk for alt det nydelige du viser!

Ha en deilig dag!

klem fra Solveig

Min Verden Hanne sa...

Jøss - den er vakker, vakker, vakker! Tror kanskje jeg skal vurdere denne. Hvite roser er utrolig vakkert. Tenk i dag oppdaget jeg at Scheewitchen dufter. Teite meg - har aldri luktet på den :))) Kos deg med rosene dine. Hanne

Marie sa...

Vakker!