tirsdag 22. juni 2010

En collage av dagens roser

Klikk på bildet om du vil se det i større format

Det begynner virkelig å skyte fart i roseblomstringa nå. Jeg hadde lyst til å lage en collage med alle de rosene som har en eller flere blomster pr i dag. Og det var jo ikke så rent få. Den ville rosebusken som vokser her i hagen blomstrer også, men den har jeg ikke tatt med.

Øverst til venste er Mme Alfred Carriere som kom med den aller første blomsten for i år i dag. Det er en nydelig klatrerose, med fantastisk herlig duft. Den klarte seg så nogenlunde bra i vinter  - heldigvis.
Neste rose (på samme linje) er den hvite piminellen som jeg ikke vet navnet på. Det er også den som er på bildet midt i. Den blomstrer usedvanlig rikt i år og også den har nydelig duft.
De neste er Glauca  Nova og Stanwell Perpetual.
Under Mme Alfred og nedover er en navnløs rugosa, Louise Bugnet som har fått besøk av ei diger humle og Jacqueline du Pre.
Ved siden av Jacqueline du Pre og bortover står Wasagaming, Frühlingsgold og Jens Munk.
Oppover igjen er det Marie Pavie og Gerbe Rose.

Mange andre roser står sprengklare med rødmende og stor knopper, så jeg regner med at om få dager kan jeg lage nok en collage.

Rådyra har vært en snartur innom og smakt på noen av rosene, og jeg var kjapp med å finne frem blodmelet igjen. Håper det holder dem unna.
Det har vært mye og sterk vind de siste dagene så noen lange nye skudd er rett og slett knekt av vinden, dessverre. Men rosene er i god vekst så de klarer nok dette også og kommer med blomster litt lengre utpå sommeren. Jeg har stor tro på at det skal bli godt med roser også denne sommeren

7 kommentarer:

Inger sa...

Sprängfärdiga rosor och många i blom låter väl alldeles underbart. Här är det för kallt, väntar fortfarande på att min första ska veckla ut sig.
Ha det gott!

AnnCharlotte sa...

Så ljuvligt...en del blommar hos mig men inte alla...fast det går snabbt nu när värmen kommit ;)

Margot sa...

Så många härliga rosor som slagit ut hos dig redan! Underbart collage! Bara några har börjat blomma hos mig nu, men det finns mycket knoppar på alla rosor! Till min stora glädje finns det knopp också på Constanse Spry, fastän jag var tvungen att klippa ner den i våras! Hon har inte så många knoppar men några blommor blir det i allafall! Det blir nog en härlig rosensommar i år också!
Ha en skön midsommarvecka!

Berit sa...

Nydelig collage, venter på neste!

IngunnBW sa...

Vidunderlig nydelige roser, Juni! Her bugner knoppene, det er kun 2 stk som har kommet med de første blomstene

Margrethes hus og hage sa...

Så nydelige roser. Det er en fantastisk flott tid nå, med så mye som skjer i hagen. Høydepunktet på sommeren når alle rosene springer ut!

Det blomstrer her også, nyter hver eneste rose som kommer!

Hilsen Margrethe

Anonym sa...

Hei
Så fantastisk flotte roser du har! Jeg er på jakt etter en Mme Alfred Carrière,- vet du hvor jeg kan få tak i den?

Hilsen Hilde Fredriksen (hilde.fredriksen@olympiatoppen.no)