onsdag 16. juni 2010

Flere roser kommer med de første blomstene

'Glauca Nova'
Jeg kjøpte denne i fjor og fikk da bare noen få blomster, i år ser det ut til at det kan komme mange. Veksten er noe lav og krypende. Jeg trodde dette skulle bli en mer opprettvoksende busk, men kanskje den blir det etter hvert, slik som med 'Stanwell Perpetuale'?

'Jacqueline du Pre'
Den første blomsten på 'Jacqueline du Pre' ligner slett ikke på slik som blomstene var i fjor. Denne planten ble også kjøp sist sommer og da hadde den mørk røde støvdragere, disse ser mer gule ut. Jeg måtte skjære den nesten helt ned og har også flyttet den, kanskje blir støvdragerene mer røde utover sommeren? Jeg venter i spenning på de neste blomstene.

En navnløs hvit pimpinell
Denne er alltid tidlig i blomst og hadde den stått på et sted med mer sol hadde den blomstret enda tidligere. Den har fyllte blomster med duft og er en fortryllende rose. Det hender at den blomstrer med noen få blomster på høsten, men vanligvis er den engangsblomstrende. Den setter mange rotskudd og er lett å dele.

4 kommentarer:

Blomsterguri sa...

Oj - jeg tror jeg har den navnløse hvite pimpinellen jeg også - den ligner fælt, og gjør det samme som din. Jeg mistenker at den har stått på samme sted siden begynnelsen av 60-tallet her hos meg, men kan jo selvfølgelig bomme med noen ti-år. Skulle ønske vi fant et navn på den. Nydelige roser de to andre også, men jeg er veldig glad i den navnløse :-)

Inger sa...

Grattis, grattis. Jag fortsätter att vänta. Pimpinellen ser ut som Finlands vita ros men den blommar inte om på hösten. Känner inte till någon ren pimpinell som remonterar.
Ha det gott!

AnnCharlotte sa...

Några till hade slagit ut idag när jag kom till jobbet jämfört med förra veckan, hade faktiskt trott att det skulle vara fler. Men det är gott om knoppar ;)

Margrethes hus og hage sa...

Så koselig med roser som blomstrer! Her har det begynt også, og det er bare å nyte det!

Hilsen Margrethe