torsdag 10. juni 2010

Siste navn på lista og årets første blomstring


I dag gjør jeg meg ferdig med roselista mi for i år. Nå håper jeg at alle rosene er kommet med på en av listene, men skulle en eller fler være glemt så får det bare være slik. De fleste som ble gravd opp og satt i potte i påvente om det var liv i dem eller ei har vist seg å skyte godt fra jorden og ser friske og fine ut så langt. Nå har jeg klart å rote med navnelappene så jeg er ikke sikker på hvilken rose som står i hvilken potte, men det er jo ingen krise for så snart blomstringen begynner vet jeg hvor merkelappene skal. Jeg pottet 9 roser, en av dem ,'Evelyn' er er definitivt død og kastet og en annen husker jeg ikke hva var for en, men jeg tror det er en av de ukjente røde rosene mine.
Roser i potter/krukker:
'Augusta Luise'
'Gertrude Jekyll'
En ukjent hvit rose
'Rosenborg'
'Barcarole'
'Jacqueline du Pre'
'Marie Pavie'

Nå er rosene så smått begynt å blomstre. Aller først ut var Fru Rugosa og neste mann på lista er 'Wasagaming'.  (bildet)
Det var rugosarosene som vant kappløpet her i år. De neste som kommer til å springe ut om ikke så mange dagene er pimpinellene. 'Frühlingsgold' pleier vanligvis å komme med den første blomsten rundt 15 juni, så nå skal det bli spennede å se om det skjer i år også. 

3 kommentarer:

AnnCharlotte sa...

Hos mig(på jobbet) vann en som jag tror är en Peace...;)

IngunnBW sa...

Er roseblomstringen i gang hos deg allerede altså! SÅ herlig, da er det definitivt sommer :) Her er det mange knopper å se, men vanskelig å se hvem som kommer med den første blsomten. Evelyn døde for meg også i vinter, det er adnre gang hun har hatt stått på det stedet og dør. Det er nok mye grunnforholdenes skyld, det er fjell like under røttene på den ene siden. Så nå har jeg gitt opp og plantet stauder der i stedet.

Inger sa...

Grattis till första rosen! Jag väntar på att min 'Wasagaming' ska slå ut.
Trevlig helg!