tirsdag 20. oktober 2009

Høstroser nærmest huset

Noen roser er fine langt utover høsten, og andre er i full blomst om enn ikke med fullt så fint bladverk. I dag har jeg hatt en bitteliten tur ut i den øverste delen av hagen min, og tatt noen bilder av de rosene som står finest der. Det regner og er ikke det beste været for haging, men noen bilder kan man alltids ta. Jeg skriver ikke noe utfyllende om rosene, men vil bare vise noe av det som fremdeles blomstrer - sånn helt nærmest huset.


Denne buketten med Hanne roser plukket jeg inn rett før helga. Det er fint å kunne plukke en så pass stor bukett med roser nå om høsten. Ennå er det flere blomster og knopper igjen på 'Hanne' så kanskje blir det en stor bukett til helga igjen.

'Astrid Lindgren' er en nydelig rose, og jammen står hun ikke full av knopper nå igjen. Hun bruker litt lang tid på slå ut blomstene nå som det er blitt kjøligere og mørkere så det spørs om jeg får se disse knoppene springe ut.

Et noe uskarpt bilde av den blomsten som faktisk har klart å springe ut, den står litt gjemt så det var ikke helt lett å få den rette vinkelen og samtidig få bildet skarpt.
Men om hun ikke skulle gi meg flere utsprungne blomster nå i år så kan jo knoppene nytes for de er vakre de også.

'Mary Rose' ser ikke ut til å ville slutte ballet ennå. Hun har også flere knopper og noen utsprungne blomster, og det er ganske sterkt i og med at hun er ny i hagen min dette året, så selve planten har ikke rukket å bli særlig stor ennå.

Denne hvite er full av blomster og jeg titter ut på den gjennom stuevinduene mine hver dag. Bladverket er ikke så fint lenger, men blomstene er nydelige. Jeg skulle likt å vite hva hun heter? Jeg har fått henne fra mine foreldres hage og der var det ingen som visste om noe navn. Jeg lurer på om det kan være Kordes 'Schneewittchen' syn; 'Iceberg' ? De opplysningene jeg har om den rosen stemmer ganske godt overens med min.

'Super Star' gir seg heller ikke med blomstringen. Et år husker jeg vi plukket blomster fra den på julaften. Det var den aller første rose min mann kjøpte til meg og den har stått her i hagen i over 20 år. Kanskje ikke den rosen jeg ville kjøpt i dag, men jeg er glad i den av sentimentale grunner. Rosen er truet på livet mange ganger, jeg har bestemt meg for å grave den opp tre år på rad, - uten at jeg har fått gjort det. Den blir så full av meldugg hvert eneste år og er ikke pen lenger, men.....

'Rose de Rescht' er en av mine favoritter. Den blomstrer både sent og tidlig, har nydelige, tette, ganske små blomster, og hvilken duft!!! O la,la sier jeg, har du ikke kjent på den duften noen gang så gjør det neste gang du ser en!

7 kommentarer:

Berit sa...

Å, så deilige høstroser!
I hjemmehagen min er det slutt, altfor mange altfor kalde netter.
Men det kan være håp for en enkelt blomst eller fem på Møre.

Inger sa...

Så många rosor som fortfarande blommar hos dig, fantastiskt! 'Hanne' är verkligen fin och 'Mary Rose' gillar jag också. Den vita ser ut som 'Iceberg', får rosa-röda prickar av regn.
Ha det gott!

Margrethes hus og hage sa...

Så herlig med et roseinnlegg :) Og så mye som blomstrer hos deg enda. Det er koselig å plukke inn roser, og nå på denne årstiden er det ekstra kjærkomment.

Rose de recht er flott. Enig, den dufter herlig :)

Ønsker deg en fin kveld. Hilsen Margrethe

Katarina (Roses and stuff) sa...

Håller helt med dig om att Rose de Rescht doftar underbart! Sp många fina rosor som fortfarande blommar hos dig!

Karin / Livsluft sa...

Men så många vackra rosor som fortfarande blommar hemma hos dig och i en sån blandning av härliga färger! Duchade av regnet ser de friska och ljuvliga ut på bild.
Hanne-rosen hade jag velat ha att ge en bukett till min mamma, som heter just Hanne!:-)))
Ha nu en fin och go helg!
/Karin

Min Verden Hanne sa...

Å - så nydelig. Superstar er en av mine favoritter faktisk, fordi den minner meg om hagen til min farmor og da jeg var liten. Sånn dyrkingsmessig er det ikke den beste, men vakker er den og dufter gjør den :) Rose de Rescht har jeg også lyst på som hekk. Tror det ville gjort seg, med den duften. Takk for inspirasjon :) Deilige roser!

Anonym sa...

花鄉,愛情海,百威,為楓精典,比佛利,新阿里山,儷京,御花園,風華,溫莎堡,晴海冷泉,紐芬堡,歐悅,名湖水岸,歐悅,萬里仙境,北極星,皇居,禾楓.湯泉,香緹,湯野,水漾,金色河畔,戀愛,新阿里山,皇家花園,山櫻花,名家,風華,美麗殿,艾蔓,薇星,皇城,泰皇,風雅頌,欣歡,名爵,竹田驛站,薇星,風雅頌,愛摩兒,墾丁,雅柏,天母,威斯堡,嘉賓閣,伊都,衣蝶旅店,樹林月圓,萬里仙境,北極星,華都飯店,馥嘉商務,唐城,雙橡園,百老匯,紫園,夏卡爾,竹林雅緻,好來屋,馬德里,湖山度假,蔚藍海岸,約客頂級,儷灣,真善美,歐香,愛莉園,人客