mandag 13. april 2009

Nå er jeg i gang

I dag har jeg så smått begynt i rosehagen.
Tre roser har fått en omgang med rosesaksa. De står alle inntil husveggen og kommer derfor tidlig i gang. Astrid Lindgren, Super Star og en ukjent rød rose fra mitt barndomshjem.
Etter stussen fikk de en porsjon gjødsel og vann. De trenger å bli vannet tidlig fordi det blir ikke så mye fukt i jorda der de står. Alle sammen har store blader allerede.
Det regner fint og stille i dag så derfor tenkte jeg det var perfekt for gjødsling.
Nesten alle rosene i hagen har fått sin første porsjon. Det er bare Eden, Gertrude Jekyll, Marie Pavier, The Countryman, Hanne og Alfred Colomb som gjenstår etter at sekken gikk tom. Agusta Luise har forresten heller ikke fått noe ettersom den står i ei kasse i drivhus. Hun ble spadd opp i fjor høst, men fikk ikke noe ny plass da. Jeg er litt usikker på hvor hun skal stå så jeg drøyer utplantingen litt til.
Rosene jeg bestillte i høst var kommet til hagesenteret, men de hadde ikke pakket ut varene ennå, så jeg må drøye litt med dem også. Hagesenteret der jeg bestillte har nettopp utvidet med ny byggning så de har hatt hendene fulle med flytting og utpakking hele påsken.
Rosen på bildet er den ukjente fra mitt barndomshjem, hvis noen kan fortelle hva den heter blir jeg glad. Det er en klaserose som blomstrer jevnt og trutt hele sommeren, den har ingen duft. Jeg lurer på om det kan være Allotria eller Europeana.
Det er en god følelse å være i gang, og forventningene til årets sesong er på topp.

2 kommentarer:

Wenche sa...

Wow, så flott roseblogg du har :-)
Imponerende antall roser må jeg si. Foreløpig har jeg jeg ikke så veldig mange i hagen, men jeg sendte avgårde en bestilling til BoGrønt i vinter så snart øker beholdningen med 18!

Anita sa...

Dere ligger veldig langt foran oss. Misunne! ;-)