mandag 15. mars 2010

Søren Kanne


'Søren Kanne' er ei rose jeg er glad i fordi den minner meg om et menneske jeg er glad i, og da spiller det ingen rolle at den ikke har noe særlig med duft og at fargen på blomstene heller ikke er den flotteste etter min mening.
Den står i ei stor potte og trives med det. Potta får bare litt ny jord/kompost øverst og rikelig med næring gjennom sesongen. Bildet med snø på tok jeg rundt juletider i fjor og etter det har det kommet mye mere snø. Den har vært helt undersnødd, men nå som smeltinga har kommet igang kan jeg skimte litt av pottekanten.
 'Søren Kanne' og er en dansk rose foredlet av Pernille Olesen, og historien bak navnet  har en dramatisk tilknyttning til det våte element.
Søren Kanne var en mann fra Grenå i Danmark som ble berømt fordi han reddet en skipper fra sin forliste skute. Historien om denne redningdåden er ganske forunderlig for Søren Kanne red på sine hester ut for å redde skipperen som klamret seg fast til skuten sin.

Opphav: Introdusert av Poulsen roser, foredlet av Pernille Poulsen
Blomsterstørrelse: Jeg har ingen oppgitte mål, men mine er ca 7-8 cm
Duft: Ingen
Blomstring: Rikt og remonterende
Høyde/bredde: Min er vel meteren høy.
Herdighet: Vet ikke

3 kommentarer:

Inger sa...

Hej Marit!

Gott att höra från dig igen!
Ja, snart kan vi ladda inför rossäsongen. Den du visar har jag aldrig sett tidigare.

Hälsningar Inger

Annika Christensen sa...

Så kul att se..
vinter och sommar på samma gång liksom.
Nu längtar jag också fy vad blött och trist det är just nu.
Ha det gott
Annika

IngunnBW sa...

Så flink rose som klarer å overvintre ute :) Du har rett i at noen ganger betyr ikke form og farge så mye, da er affeksjonsverdien størst.